رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر با اشاره به حذف ارز مسافرتی برای اغلب سفرهای خارجی و کاهش گروههای کالاهایی دریافتکننده ارز دولتی گفت: افزایش تقاضا ناشی از این دو پدیده موجب جهش قیمت ارز به بیش از 2100 تومان شد.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر با اشاره به حذف ارز مسافرتی برای اغلب سفرهای خارجی و کاهش گروههای کالاهایی دریافتکننده ارز دولتی گفت: افزایش تقاضا ناشی از این دو پدیده موجب جهش قیمت ارز به بیش از 2100 تومان شد.
محمد کشتیآرای در گفتوگو با فارس با اشاره به محدودیت ارز مسافرتی، اظهار داشت: جهش یک پلهای قیمت ارز از 1950 به 2150 تومان یکی از عوامل اصلی آن قطع ارز مسافرتی است.
وی افزود: زمانی که ارز مسافرتی قطع میشود در طول سال تقاضای زیادی را به بازار اضافه میکند و در حال حاضر وقتی ارز به عنوان یک کالا به بورس میرود، به نوعی به ارز به عنوان یک کالا توجه میشود؛ در بازار بورس هم عرضه و تقاضا قیمت را تعیین میکند.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر با اشاره به اضافه شدن تقاضا به بازار ارز گفت: عرضه و تقاضا قیمت ارز را تعیین میکند و هماکنون تعداد گروههای کالایی دریافتکننده ارز دولتی کاهش یافته و تنها ارز دولتی به 5 گروه کالایی پرداخت میشود، گروههای دیگر برای تامین نیاز خود باید به بازار مراجعه کنند اما میزان ارز در بازار محدود است و جهش قیمت به بیش از 2100 تومان طبیعی است.
وی خاطرنشان کرد: در دو هفته گذشته قیمت ارز تغییر چندانی نداشته و نوسان محدود داشت و به نظر میرسد در صورتی که بار دیگر عرضه ارز محدود شود، تقاضا در بازار آزاد افزایش یافته و قیمت دلار بیشتر خواهد شد و اگر عرضه جدیدی در بازار صورت گیرد قیمت کاهش خواهد یافت.
کشتیآرای با بیان اینکه نیاز به ارز همواره وجود دارد، تصریح کرد: چنین شرایطی با کاهش عرضه ارز قیمت افزایش مییابد؛ در حال حاضر بازار اندکی ملتهب است و ممکن است در کوتاه مدت این هیجانات از بین برود و قیمت ارز تا حدودی کاهش یابد.
وی ادامه داد: هماکنون میزان مسافرتهای خارجی در اوج خود قرار دارد و با آغاز ماه مهر و کاهش مسافرتها، میزان تقاضای ارز مسافرتی کاهش یافته و از حجم تقاضاها کاسته خواهد شد که میتواند موجب کاهش قیمت ارز شود.
به گفته وی، با توجه به این مسائل به نظر میرسد افزایش قیمت ناشی از حذف ارز مسافرتی کاهش یافته و نرخ آن به به کمتر از 2 هزار تومان برسد.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر افزود: راهاندازی بورس ارز در شفافیت اطلاعات بسیار موثر خواهد بود و هم میتواند داد و ستدهای ارزی را رصد کند.
وی درخصوص برخی دیدگاهها مبنی بر اینکه راهاندازی بورس ارز موجب ایجاد انتظارات تورمی میشود، گفت: تجربه بورس سکه نشان میدهد که راهاندازی بورس در بازار اصلی شفافیت اطلاعاتی ایجاد کرده و تاثیر منفی نداشته و گاهی اوقات بر کنترل بازار موثر بوده است.
کشتیآرای تصریح کرد: بورس ارز هم میتواند همانند بورس سکه حالت خودکنترلی بر بازار ارز به وجود بیاورد.
وی گفت: بورس ارز تاثیر منفی بر عملکرد صرافیها نخواهد داشت و آنها تحت نظر بانک مرکزی به فعالیت خود ادامه میدهد؛ هماکنون صرافیها از بازار، ارز تهیه میکنند که پس از راهاندازی بورس، تغییری در این کار صورت نمیگیرد و آنها میتوانند ارز خود را از بازار بورس تهیه کنند.